Privacy- en cookieverklaring Pre-Owned - Pre-Owned by Roos

Privacy- en cookieverklaring Pre-Owned

Ik vind jouw privacy belangrijk en ga zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. In deze privacy- en cookieverklaring kan je lezen welke persoonsgegevens ik van jou verwerk, waarom ik dit doe en wat jouw rechten zijn.

Over mij

Pre-Owned is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. Ik ben gevestigd aan het Oogstplein 18, 7545 HP in Enschede. Heb je een vraag over deze privacy- en cookieverklaring of het gebruik van jouw gegevens door mij? Neem dan contact op via +31 650524166 of stuur een e-mail naar hello@preownedbyroos.nl.

Waarom verzamel ik jouw gegevens?
  • Uitvoering van de overeenkomst
    Ik verzamel jouw gegevens voor het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten en het onderhouden van onze (zakelijke) relatie. Wanneer jij bijvoorbeeld direct een cursus aanschaft via mijn website of een andere bestelling plaatst op mijn website, verwerk ik jouw NAW-gegevens, bedrijfsnaam (optioneel), telefoon, e-mail en eventuele persoonsgegevens die in de bestelnotities zijn opgenomen. Voor de afhandeling van jouw bestelling, maak ik gebruik van betalingsproviders zoals iDEAL. Ik ontvang de betalingsgegevens van de door jou gekozen betalingsprovider. Ik verkoop tweedehands kleding via verschillende online platformen en kanalen. In de meeste gevallen is de privacyverklaring van het specifieke platform van toepassing, wanneer jij via dit platform een kledingstuk van mij koopt. Soms ontvang ik een bericht via Instagram of een ander kanaal, en verkoop ik het kledingstuk “direct” aan jou (dus zonder gebruik te maken van een tussenpartij). In dat geval is deze privacy- en cookieverklaring van toepassing.
  • Inschrijfformulier
    Via het inschrijfformulier kan jij contact opnemen om jouw kleding in te brengen. Ik verwerk daarbij jouw naam en e-mailadres, zodat ik in staat ben om op jouw verzoek te reageren. Deze gegevens verwerk ik onder de grondslag overeenkomst.
  • Weggever
    Op deze website kan jij je aanmelden om mijn e-book te ontvangen. Ik verwerk jouw naam en e-mailadres, zodat ik het e-book aan je kan sturen. Ik stuur het e-book pas aan je op, wanneer jij jouw toestemming hebt gegeven om deze te ontvangen.
  • Mailings
    Ik kan persoonsgegevens, bijvoorbeeld jouw naam en e-mailadres, verwerken om mijn nieuwsbrief te sturen. Ik stuur deze nieuwsbrief pas aan je op, wanneer jij jouw toestemming hebt gegeven om deze te ontvangen of wanneer je een bestaande klant bij mij bent (tenzij jij hebt aangegeven niet de nieuwsbrief te willen ontvangen). Elke nieuwsbrief bevat trouwens een afmeldlink, zodat jij je gemakkelijk kunt afmelden wanneer je mijn nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
  • Het analyseren en optimaliseren van de website, retargeting
    Als je mijn website bezoekt verzamel ik informatie over het type apparaat, browser en hoe je mijn website gebruikt. Deze informatie helpt mij om de website te verbeteren. Er worden daarnaast gegevens verzameld over jouw websitebezoek zodat er reclame aan jou kan worden getoond (retargeting). Tegen deze vorm van profilering kan je trouwens altijd bezwaar maken. De gegevens verwerk ik met jouw toestemming.
  • Reviews op de website
    Als jij een positieve ervaring hebt gehad bij Pre-Owned, wil ik graag jouw review plaatsen op mijn website. Ik vraag altijd om toestemming, voordat ik jouw review, met naam en foto, op mijn website plaats.
  • Voldoen aan wettelijke verplichtingen
    Het kan voorkomen dat ik jouw persoonsgegevens moet verwerken, omdat de wet dit van mij eist.
Websites van derde partijen en social media buttons

Op deze website staan social media buttons van Facebook, Instagram, en mogelijke andere links naar websites van derden. Als jij op een social media button klikt, worden er cookies geplaatst. Het privacyreglement van het specifieke platform is op deze link van toepassing en niet deze privacy- en cookieverklaring. Ik kan niet garanderen dat deze derden op een veilige manier met jouw gegevens omgaan. Jij kan hier lezen hoe deze platformen omgaan met jouw privacy:

Hoe lang bewaar ik jouw gegevens?

Ik bewaar jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de in deze privacy- en cookieverklaring genoemde doeleinden. De vereiste bewaartermijn bepaal ik bovendien aan de hand van wet- en regelgeving en eventuele claimrisico’s. De volgende bewaartermijnen heb ik in ieder geval vastgesteld:

  • Heb je een bestelling gedaan op mijn website? Dan bewaar ik jouw gegevens totdat de bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dit ben ik wettelijk verplicht).
  • Heb je het inschrijfformulier ingevuld op mijn website? Dan bewaar ik jouw gegevens tot het moment dat je helemaal tevreden bent met een antwoord op jouw vraag of verzoek. Als er aan de hand van het inschrijfformulier een overeenkomst tot stand komt, bewaar ik deze gegevens bovendien zeven jaar (dit ben ik wettelijk verplicht).
  • Voor elke cookie die mijn website plaatst, geldt een eigen vervaltermijn. Verderop in deze verklaring kun je hier meer over lezen.
Hoe beveilig ik jouw gegevens?

Ik heb passende beveiligingsmaatregelen genomen om misbruik van en ongeoorloofde toegang tot jouw persoonsgegevens te voorkomen. Ik heb de volgende maatregelen genomen:

  • Fysieke toegangscontroles
  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord
  • Anti-virus programma’s en regelmatige software updates
  • Transport Layer Security (voorheen SSL-encryptie)
Deel ik jouw gegevens met derden?

Ik deel jouw gegevens met een aantal partijen wanneer dit mag volgens de wet. Ik verstrek gegevens aan derde partijen wanneer dit noodzakelijk is voor de uitvoering van onze overeenkomst, jij hiervoor jouw toestemming hebt gegeven, ik een gerechtvaardigd belang heb of de wet mij dit verplicht. Jouw gegevens kunnen worden doorgeven aan de volgende (categorieën van) ontvangers:

  • Hosting van de website
  • WooCommerce
  • Mailservers
  • Bezorgdiensten
  • MailBlue
  • Betaalproviders
  • Cookie leveranciers
  • Google Analytics
  • Excel
  • Social media platformen
  • Overige IT-leveranciers en dienstverleners

Het is mogelijk dat jouw persoonsgegevens worden doorgegeven of opgeslagen buiten Europa. Ik doe dit alleen als er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. Een modelovereenkomst bijvoorbeeld.

Update over het ongeldig verklaren van het EU-VS Privacy Shield: ik ben bekend met de uitspraak van het Europees Hof van Justitie (Schrems-II). Ik maak gebruik van enkele Amerikaanse dienstverleners, en ben momenteel aan het bekijken wat de implicaties van de uitspraak in dit verband zijn. Daarnaast houd ik de berichtgeving hierover natuurlijk goed in de gaten. Heb je hier een vraag over? Neem dan gerust contact met mij op.

Wat zijn jouw rechten?

Je hebt de volgende rechten:

  • recht op inzage in de persoonsgegevens die ik van jou verwerk;
  • recht op rectificatie en aanvulling van je persoonsgegevens;
  • recht op verwijdering van je persoonsgegevens;
  • recht op beperking van je persoonsgegevens;
  • recht van bezwaar;
  • recht om jouw toestemming in te trekken (zie verderop);
  • recht op overdracht van je gegevens, als dit technisch haalbaar is.

Meer weten over jouw rechten? Klik dan hier. Indien je gebruik wenst te maken van jouw rechten, kan je een e-mail sturen naar hello@preownedbyroos.nl of telefonisch of schriftelijk contact opnemen.

Toestemming intrekken

Heb jij toestemming gegeven aan mij om jouw persoonsgegevens te verwerken? Dan heb je het recht om deze toestemming op ieder gewenst moment in te trekken. Ik verwerk vanaf dat moment niet meer jouw persoonsgegevens, tenzij ik een andere grondslag heb. Wil je jouw toestemming intrekken voor cookies die ik heb geplaatst? Lees dan even verderop in deze verklaring hoe je cookies kunt verwijderen en gebruik kunt maken van een opt-out mogelijkheid.

Cookies

Ik maak op deze website gebruik van cookies. Met cookies bedoel ik trouwens ook vergelijkbare technieken, zoals scripts en pixels. Cookies zijn eenvoudige tekstbestanden die op je computer, tablet of telefoon worden opgeslagen wanneer je mijn website bezoekt. Wanneer jij mijn website voor de eerste keer bezoekt, zie je een cookiebanner. In deze banner kan je aangeven of je toestemming geeft voor het gebruik van cookies op jouw computer. Ik plaats cookies om de website naar behoren te laten functioneren, het gebruik van de website te analyseren en voor marketingdoeleinden. In onderstaande tabel kun je precies zien welke cookies ik kan plaatsen tijdens een bezoek aan mijn website, waarom ik dit doe en wanneer de cookies worden verwijderd.

Naam Doel Vervaltermijn
_ga Het analyseren van de website. Deze cookie wordt gebruikt om bezoekers te onderscheiden. Verloopt na 2 jaar.
_gid Het analyseren van de website. Deze cookie wordt gebruikt om bezoekers te onderscheiden. Verloopt na 24 uur.
_gat Het analyseren van de website. Deze cookie wordt gebruikt om het aantal internetverzoeken te beperken. Verloopt na 1 minuut.
woocommerce_cart_hash Noodzakelijke cookie. Deze cookie helpt WooCommerce te bepalen wanneer de inhoud / gegevens van de winkelwagen verandert. Verloopt na een sessie.
woocommerce_items_in_cart Noodzakelijke cookie. Deze cookie helpt WooCommerce te bepalen wanneer de inhoud / gegevens van de winkelwagen verandert. Verloopt na een sessie.
prism_799457971 Nog niet geïdentificeerd.
ac_enable_tracking Noodzakelijke cookie. Nog niet geïdentificeerd.
_fbp Marketing. Door het gebruik van een Facebook pixel kunnen er gerichte advertenties aan je worden getoond.
fr Marketing. Door het gebruik van een Facebook pixel kunnen er gerichte advertenties aan je worden getoond. Verloopt na 3 maanden.
__cfduid Nog niet geïdentificeerd. Verloopt na 13 maanden.
wp_woocommerce_session_ Noodzakelijke cookie. Bevat een unieke code voor elke klant, zodat deze voor elke klant weet waar hij de winkelwagengegevens in de database kan vinden. Verloopt na 2 dagen.
_gali Het analyseren van de website. Deze cookie wordt gebruikt om bezoekers te onderscheiden. Verloopt na 30 seconden.
SS_deltaBuffer Noodzakelijke cookie. Zorgt ervoor dat je makkelijker kan scrollen. Vervalt na een sessie.

 

Met Google Analytics kan ik inzicht krijgen in hoe je gebruik maakt van mijn website. Deze service wordt aangeboden door het Amerikaanse bedrijf Google en hiermee worden cookies geplaatst. Ik verzamel onder andere jouw IP-adres, het aantal gebruikers en sessies, locatie gegevens, informatie over je apparaat, browser en sessieduur. Wil je meer weten over Google Analytics en de cookies die deze service plaatst? Klik dan hier.

Cookies verwijderen of beperken

De meeste browsers ondersteunen cookies, maar jij kan jouw browser instellen om cookies te weigeren en je kan daarnaast cookies verwijderen wanneer je maar wilt. Meestal kan dit worden gedaan via de ‘voorkeuren’ van jouw browser. De ‘help’-sectie van een browser kan je naar de juiste plek leiden waar je de cookies kunt uitschakelen. Maar let op: als je cookies wist kan je bepaalde opgeslagen informatie verliezen (zoals inloggegevens). Het weigeren of verwijderen van cookies kan er ook voor zorgen dat sommige functies niet meer goed werken op deze website. Wil je graag een stappenplan volgen om cookies te verwijderen? Klik dan hier. Wil je liever niet dat Google Analytics jouw gegevens gebruikt? Maak dan gebruik van de opt-out regeling door hier te klikken. Wil je liever niet dat Facebookadvertenties aan je kan tonen? Dan kan je hier jouw settings aanpassen.

Ik heb een vraag, opmerking of klacht

Heb je vragen of opmerkingen over de verwerking van jouw persoonsgegevens, neem dan contact op via +31 650524166 of stuur een e-mail naar hello@preownedbyroos.nl. Ik help je graag verder als je een klacht hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Je hebt bovendien het recht om een klacht in te dienen over de verwerking van jouw persoonsgegevens bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit kan je doen door hier te klikken.

Wijzigingen

Deze privacy- en cookieverklaring kan van tijd tot tijd gewijzigd worden. De meest actuele versie is te allen tijde in te zien op mijn website.