5 Must-See documentaires om te verduurzamen

5 Must-See documentaires om te verduurzamen.

Je hebt een bewuste levensstijl, houd van de natuur en wilt graag dat het zo mooi blijft als het is. Je weet dat de aarde ons nodig heeft en dat jij in de wieg gelegd bent om daarbij te helpen. Er wacht een nieuwe generatie op ons die hopelijk ook nog van deze mooie plek mag genieten. Maar dan moet er wel wat gebeuren. Het is tijd om massaal te gaan verduurzamen.

Dat begin kan lastig zijn. Daar wil ik graag bij helpen als duurzame opruimcoach. Om te beginnen, 5 Must-See documentaires om te verduurzamen. De inzichten helpen je enorm om te herinneren waarvoor je het doet én ze bevatten tips over hoe je vandaag nog kan beginnen.

1. De vergelijkers – Kleding

De vergelijkers hebben meerdere documentaires die kunnen inspireren op het gebied van verduurzamen. Maar wil je echt iets weten over duurzame materialen van jouw kleding? Dan is deze aflevering een echte aanrader. Daarnaast is na deze docu jouw manier van wassen sowieso veranderd.

Kijk hier de aflevering.

2. Goodwill dumping

Wil je weten wat de reis is van jouw kleding, nadat je het in de welbekende textielcontainers hebt gestopt? Dan is Goodwill dumping echt een aanrader voor jou. Veel mensen stoppen hun kledingstukken met de beste bedoelingen in de textielcontainers. En ja, het is zeker beter dan in de prullenbak. Maar het is niet zo dat het gratis beland bij de mensen die het het hards nodig hebt, de mensen waarvoor jij het daar hebt achter gelaten.

3. Minimalism

Dit is een super inspirerende documentaire beschikbaar op Netflix. Het geeft voornamelijk inzicht in hoe verslaafd we zijn aan spullen kopen. En de gedachten dat dit ons gelukkiger gaat maken. “Je moet opzoek naar genoeg hebben.” Naast de grote inspiratie om minimalistisch te gaan leven, bespreken ze ook een prachtig oogpunt op Fast Fashion.

Kijk hier de trailer.

4. Op volle retouren

Een grote vervuiling voor de aarde: online een flink pakket bestellen en de helft terugsturen. Gratis ook nog. Ik snap dat dit super gemakkelijk is. Maar weet je wel wat er gebeurt als je dit doet? Het is te duur om het netjes terug in te pakken. Dus 9 van de 10 keer, eindigt jouw gepaste jurkje niet netjes terug in de winkel maar op een brandstapel. See it here for yourself.

5. Waterlanders Fast Fashion

Dat de textielindustrie enorme negatieve gevolgen heeft voor derdewereldlanden, weten we allemaal. Maar dit écht zien met jouw eigen ogen via deze documentaire. Dat doet wat met je. Goedkope mode bestaat niet: “Someone, somewhere is paying.” En in deze documentaire wordt duidelijk dat het de inwoners van Bangladesh zijn.

Ik ben heel benieuwd welke documentaire(s) jij hebt gezien en wat je ervan vond. Laat het me weten in de comments.

Blog Pre-Owned by Roos

Showing 1 comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

0