De over mij pagina

Op de over mij pagina vertel ik je graag mijn verhaal. Ik ben Roos van der Meijden en ik doe niets liever dan vrouwen helpen te verduurzamen op het gebied van kleding. Ik ben de hele dag door bezig met duurzaamheid en vind het behalve belangrijk ook echt een feestje om andere mensen hierbij te helpen. Je denkt “de hele dag?” maar voor mij is dit zo iets vanzelfsprekend geworden, dat ik er inderdaad bewust en onbewust de hele dag mee bezig ben. Dit was niet altijd zo. Ik deel dit met liefde via Instagram maar laat mij je hier ook meenemen in mijn verhaal.

Geboren in mijn slaapkamer

Op 28 juni 1994 werd ik geboren als jongste dochter van mijn lieve ouders. Ik groeide op samen met mijn twee jaar oudere zus. Mijn oom en tante waren onze buren en samen met hun dochters was het altijd dolle boel bij ons in de straat. Eén grote familie alsware. Mijn moeder had een thuisbevalling en ik vind het nog steeds gaaf om te vertellen dat mijn slaapkamer uit mijn ouderlijkhuis de kamer is waarin ik werd geboren. Tot mijn twintigste heb ik me super vermaakt in het kleine Puiflijk, in de Gemeente Druten, net onder de Waal. Al van kinds af aan ben ik bezig met kleding, ik had zowaar een eigen winkel met speelgoed kassa en ik werkte op mijn twaalfde aan mijn eigen kledingmerk (Oké, het merk is nooit verder gekomen dan diezelfde slaapkamer) maar mijn passie voor kleding was geboren! Vanaf dat moment heb ik ook altijd geroepen dat ik mijn eigen kledingwinkel wil.

Textielkunde

Na een periode van flink puberen, niet weten wat ik wilde haalde ik met twee vingers in mijn neus het havodiploma. Ik kwam van het vwo af, maar door mijn rebelse periode ben ik een jaar blijven zitten. Toch had ik deze jaren van aanklooien nodig om erachter te komen wat ik wilde en dat werd de hbo-opleiding Textielkunde. Voor deze studie verhuisde ik zelfs 130 km naar de “grote” stad Enschede. In het derde jaar volgde ik een minor communicatie en marketing en ik studeerde af bij het centrum voor ondernemerschap.

Tijdens mijn opleiding werd ik vier jaar geconfronteerd met de keerzijde van de fashionindustrie, schokkende informatie over de vervuiling en de impact van Fast Fashion op onze wereld. Dit raakte me echt diep in het hart. Mijn beeld van mode draaide echt 180 graden. Dit moet anders.

Mijn missie

Mijn missie werd hierdoor op zoek gaan naar een milieuvriendelijker alternatief voor mijn winkelgedrag. Hier werd mijn liefde voor tweedehandskleding geboren. Kledingkast organizen behoort ook tot verduurzamen op het gebied van textiel, waar mijn opruimende eigenschap naar boven komt en de wens om minimalistisch te leven. Hiermee bouw je weer een liefdevolle relatie op met jouw kleding zonder iets te hoeven weggooien. Zorgzaam zijn voor de wereld en eerlijk zijn naar jou is voor mij erg belangrijk. Ik deel daarom graag de impact van Fast Fashion maar ook de oplossingen en de weg naar Slow Fashion.

“Behandel de wereld zoals de wereld jou behandelt.”

In 2019 heb ik Pre-Owned opgericht omdat ik vind dat we liever moeten zijn voor de aarde. Door mijn opleiding in de textiel werd ik geconfronteerd met de harde kant van de mode-industrie, maar ik zag ook snel hoe het anders kon. Het werd vrij kort daarna mijn persoonlijke missie om mensen te helpen bewuster met hun kleding om te gaan. En dat is nog leuk ook, want je wordt veel creatiever met alle kleding die je al hebt! Ik snap dat het lastig is om écht duurzaam te leven. Veel mensen willen wel, maar hoe dan?

Met Pre-Owned ben ik gestart als inzamelpunt voor tweedehandskleding, deze verkoop ik voor de inbrengers online of op markten. Daarnaast is Pre-Owned een platform geworden waarbij ik je help om duurzamer te gaan leven. Volg me op Instagram voor gratis tips of download mijn E-book voor ‘Rust in je kledingkast.’ Daarnaast kun je mijn online training ‘een duurzame kledingkast, hoe dan?’ volgen.  Maar ook kan ik je thuis helpen als Professional Organizer. Hiervoor zijn verschillende pakketten van de Rust in je Kast – thuissessie.

Goed, genoeg over mij. Vertel me wat jij op mijn website doet. Wie ben jij en heb je ergens hulp bij nodig? Neem gerust contact met mij op. Ik denk graag met je mee.

Gezondheid

Als jong meisje kwam ik al snel in aanraking met alternatieve geneeskunde. Onverklaarbare pijnen zorgden ervoor dat ik niet kon slapen. Totdat mijn oom kwam die met reiki me ontspanning en rust gaf. Helaas zijn de onverklaarbare pijnen niet verdwenen. Ik herinner me geen dag meer dat ik geen hoofdpijn heb. Alle therapeuten en dokters heb ik gezien. Ik kreeg een enorme afkeer voor de medische wereld want de artsen dachten toch maar dat het tussen mijn oren zat. Mijn pijn was niet groot genoeg voor hen om mij te helpen. Maar wel groot genoeg voor mij om mijn leven te beheersen. Ik herinner me wel dagen dat het veel erger was. De enige verlichting die ik krijg, komt uit de natuur. Met theetjes, oliën, mindfulness, chiropractie en yoga ervaar ik ontspanning waardoor de pijn op de achtergrond verdwijnt. De natuur heeft mij geholpen te leven met chronische pijnen en een lichaam wat me zo nu en dan in de steek laat. Dit heeft voor enorme bewondering en dankbaar voor de aarde gezorgd. Wat weer de reden is waarom ik het belangrijk vind om wat terug te doen en goed voor de aarde te zorgen.

Toen ik in 2018 een hele grote klap met de fiets maakte, belandde ik thuis met een zware hersenschudding. Waar ik twee weken lang in een donkere kamer lag, te denken over mijn leven. Dat klinkt heftig en dat was het ook. Maar het heeft mij zoveel tijd gebracht om na te denken over wat ik nou echt belangrijk vond. Het gevoel om mijn eigen bedrijf te beginnen om mensen te helpen bij verduurzaming was constant aanwezig. Vanaf dat moment wist ik dat het tijd werd om na mijn revalidatie daar alles aan te doen.

de over mij pagina Roos van der Meijden

Contact
E-mail: hello@preownedbyroos.nl
Telefoon: +31 650524166

En dan nog een paar belangrijke nummers:
KvK-nummer: 76986888
BTW-nummer: NL003149107B55

0