De duurzame keuze: het alternatief voor schapenwol

Duurzame keuze: het alternatief voor schapenwol.

Duurzame keuze: het alternatief voor schapenwol, is die er? Vraag jij je waarschijnlijk af als je deze blog hebt geopend. Daar kan ik dan meteen ja op zeggen, anders had ik er geen blog over kunnen schrijven. Welke dat dan is én waarom het duurzamer is, leg ik je graag uit.

Maar eerst even wat over schapenwol zelf.

Ten eerste een heerlijk warme stof dus super logisch dat je deze in jouw kast wilt hebben hangen. Maar helaas behoort het tot een van de minst duurzame stoffen. Ondanks dat het een hernieuwbare grondstof is, omdat de vacht terug groeit, is de uitstoot van een schaap enorm. En laat je er nu heel wat nodig hebben voor een jas van schapenwol. Die ook nog eens allemaal een groot stuk land nodig hebben en veel water verbruiken.

Duurzame keuze 1: Alpacawol

Wellicht ken je ze wel, de leuke alpaca’s. Er zijn een hoop boerderijen waar je ze lekker kunt knuffelen en aaien. Maar laten deze beestjes nu ook net een duurzamere keuze geven voor jouw kleding van wol. De uitstoot van een alpaca is namelijk veel lager dan die van de schapen. Ook is de wol sterker en gaat het kledingstuk daardoor een stuk langer mee. Mits je er goed voor zorgt natuurlijk.

Duurzame keuze 2: Biologische wol

Het kan zijn dat je een beetje allergisch bent geworden voor ‘biologisch’ want helaas kom je het steeds meer onterecht tegen. Maar het is wel degelijk een duurzame keuze om hier op te letten bij wol. Hierbij wordt namelijk de chemische, en daarmee erg vervuilende, bewerking van de wol over geslagen. Vind je het lastig om te bepalen wanneer iets echt biologisch is? Let dan op keurmerken. Eentje waar ik me op focus is het GOTS-certificaat. 

Op zoek naar meer duurzame keuzes? Lees dan eens de blog over tien originele duurzame cadeau tips.

Blog Pre-Owned by Roos

Showing 5 comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

0