Vinted miskopen voorkomen met 5 trucs

Vinted miskopen voorkomen met 5 trucs.

Wil je graag overstappen naar tweedehands kleding maar vind je het online bestellen op Vinted nog een beetje spannend? Je hoort misschien van je omgeving negatieve verhalen, bent bang dat je geld uitgeeft aan iets wat nooit aankomt of vind een onbekend platform lastig. I got you! 

Als groot voorstander van tweedehands kleding wil ik niet dat jij de handdoek in de ring gooit bij een negatieve ervaring met zo’n groot platform als Vinted. Miskopen wilt niemand doen en ik voorkom ook graag dat jij ongedragen kleding in jouw kast hebt of weer overstapt naar Fast Fashion ketens. Daarom heb ik voor jou de blog ‘Vinted miskopen voorkomen, met deze 5 trucs.’

Bekijk reviews van de verkopers

Onder de verkopers naam staan 5 sterren. Als deze allemaal geel zijn is er niks aan de hand. Maar mocht er ook wat grijs te zien zijn, kan je het best even in de reviews duiken. Klik op de sterren en de reviews komen tevoorschijn. Staat er vaak ‘Automatische review: verkoop niet afgerond’? Dan moet er een alarmbelletje gaan rinkelen. Dit betekent namelijk dat iemand iets besteld heeft en de verkoper het nooit heeft opgestuurd. Vinted zit hier bovenop, dus als iets niet is afgerond, geven zij dit bericht automatisch. Het kan zijn dat de verkopen maanden geleden wel goede reviews heeft ontvangen maar de laatste tijd niet. Dat kan erop wijzen dat degene de app heeft verwijderd, is vergeten of bijvoorbeeld op vakantie is. Voor dit laatste is er een speciale vakantie-modus. Maar geloof me, niet iedereen zet die aan.

Check waar de verkoper woont

Er is naast reviews nog meer informatie te vinden op het profiel van een Vinted verkoper. Één daarvan is woonplaats. Dit is echter optioneel, dus het kan zijn dat de verkoper dit niet heeft aangegeven of alleen het land. Vragen kan natuurlijk altijd maar als je dat lastig vind heb je niet zoveel aan deze tip.

Heeft de verkoper het wel op het profiel staan en is het in de buurt? Vraag dan of je wat mag komen bekijken of passen. Naast het feit dat je het item dan meteen gezien hebt, bespaar je ook weer verzending. Leuk voor jouw portemonnee én de aarde.

Let op de laatst gezien

Ook bij Vinted is dit mogelijk en daar ben ik heel blij mee. Want deze functie is ideaal om te checken of jouw verkoper wel actief is. Het wordt op verschillende plekken aangegeven: op het account van de verkoper onder de sterren van de reviews. Of bij het item wat je graag wilt kopen onder toevoegen aan favorieten. Je hoeft niet meteen in paniek te raken als degene één of twee dagen niet actief is, maar een paar weken of maanden is wel lastig. Check de volgende tip wat je dan het beste kunt doen.Vinted miskopen voorkomen, met deze 5 trucs

Stuur een berichtje voor jouw aankoop

Als je een item super graag wilt hebben maar de verkoper lang niet actief is geweest op Vinted of een aantal verkopen niet zijn afgerond, is het aan te raden om eerst een berichtje te sturen. Het is natuurlijk zonde om jouw droom jeans te laten lopen. Dit kan gewoon een berichtje zijn met de vraag naar afmetingen of het materiaal. Je kan er ook voor kiezen om een bod uit te brengen en te wachten of ze daarop reageren. Wie weet openen ze de App weer door jouw berichtje. Krijg je geen reactie? Dan is de kans ook heel klein dat ze jouw pakket gaan opsturen dus kun je beter verder zoeken.

Vraag om afmetingen en/of materialen

Als je net als ik een aantal stoffen niet (graag) draagt, is het handig om te weten of jouw Vinted aankoop in de goede categorie stoffen valt. Maak voor jezelf een lijstje van de stoffen die je graag draagt en vraag de verkoper in het label te kijken voor je op kopen klikt.

Wat afmetingen betreft, die zeggen je misschien niet zoveel. Heel begrijpelijk, maar je kan ze altijd vergelijken met items die jij graag draagt en fijn vindt zitten. Is het een uitdaging voor jou om de juiste mouwlengte te vinden of ben je redelijk klein? Let hier dan echt op. Soms staan ze in de beschrijving van een artikel, soms moet je ze even vragen. Twijfel hier echt niet over, ik krijg die vraag bijna dagelijks.

Shop je liever ergens anders dan Vinted maar ben je wel opzoek naar tips voor miskopen voorkomen? Lees dan deze blog. 

Blog Pre-Owned by Roos

Leave a Comment

0