HOW TO: Combinaties maken print op print

HOW TO: Combinaties maken print op print.

Het is zeker geen no go meer om print op print te combineren in jouw outfit. Maar er zijn wel een aantal dingen om op te letten. Via mijn Instagram kwam de vraag om dit eens te bespreken in mijn nieuwe blog.

Kleding met prints worden minder gedragen omdat je bang kan zijn dat mensen denken dat jij ‘weer aan komt in die bloemetjes jurk.’ Daarnaast wordt het vaak alleen als op zichzelf staand item gedragen. Helemaal passend bij mijn werk als duurzame opruimcoach dus om inspiratie te geven om de draagkans van prints te verhogen.  Lees verder voor een aantal tips hoe jij combinaties maken met print op print, kunt laten slagen.

Combineren een grote print met een kleine print

De streep print is het ideale voorbeeld van prints die je eigenlijk oneindig kunt combineren. Het is er een alle soorten en maten. Maar de beste print op print combinaties zijn die waarbij de grote van de print verschilt. Dus ga voor een klein fijn streepje met een grote bloemenprint of andersom. Dit geld ook voor stippen, sterren en andere prints. Door een contrast aan te brengen in de subtiliteit van de print werkt het juist super samen.

Dezelfde print in verschillende groottes of kleuren

Om nog even bij het formaat van de print te blijven. Kun je ook voor dezelfde print gaan maar dan in verschillende groottes. Dus ga met een top met grote stippen voor combinaties met een broek, rok of vestje van kleine stippen. Heel leuk is het ook om hier tegengestelde kleuren te gebruiken. Dus heeft jouw bovenkleding een zwarte ondergrond met witte stippen, kies dan voor witte onderkleding met zwarte stippen zoals bij deze look van Pinterest. Of in een leuk kleurtje natuurlijk.

Ga voor hetzelfde materiaal

Om de print op print combinaties iets wat rustig te houden: ga voor hetzelfde materiaal. Ga dus niet voor een suède rok met print en een linnen top met een andere print. Maar combineer of jouw outfit in totaal suède of totaal linnen waarbij de print dan weer wel mag verschillen.

Let op de kleur combinaties

Ga voor één kleur die sowieso terugkomt in jouw outfit. Je kunt ervoor kiezen om hiervan een effen item toe te voegen aan de print op print combinatie. Bijvoorbeeld als er in jouw print geel voorkomt, doe er dan een gele blazer overheen, draag er een geel tasje bij of laat het terugkomen door een kraag boven je trui te laten komen in deze kleur. Maar ook in de combinaties van de print: zoek een kleur(toon) die overeenkomt zoals bij deze pin. 

Samen combinaties maken print op print uit jouw gaderobe? Boek een online sessie en ik kijk graag met je mee.

Blog Pre-Owned by Roos

Leave a Comment

0