10 Must-haves voor jouw capsule wardrobe

10 Must-haves voor jouw capsule wardrobe.

Een capsule wardrobe bevat rond de 30 kledingstukken. Een aantal basics die je goed kunt combineren zorgen ervoor dat je altijd toffe setjes draagt. Het is een super initiatief als je wilt gaan ontspullen, minimalistischer en duurzamer wilt gaan leven. Vul jouw capsule wardrobe aan met trendy items, kleding van het seizoen en bijvoorbeeld geleende kleding.

Lees in deze blog dé 10 must-haves voor jouw gaderobe, ook als je meer dan 30 kledingstukken hebt.

Zwarte boots 

Laten we beginnen bij de schoenen, want ook die worden meegerekend in de officiële capsule wardrobe. Naast sneakers zijn zwarte boots zeker een must-have. Ze maken chique kledingstukken een stuk stoerder en zorgen voor extra warmte. Daarnaast zijn ze met alles te combineren. Heb jij deze nog niet? Shop jouw tweedehands zwarte boots bij Pre-Owned.

Zwarte blazer

Nog een zwart item dat je zeker in je capsule wardrobe wilt: een blazer. Dit item gaat nooit uit de mode en is te gebruiken op veel gelegenheden. Wat ook een heel groot voordeel is van dit kledingstuk, is dat het warmte toevoegt en je daardoor wat koudere kleding kunt doordragen in de herfst of winter.

Coltrui

Deze must-have zorgt er zeker voor dat je goede combinaties gaat maken. Zorg voor een strak model en draag deze onder blazers, blouses, jurkjes of gewoon los. Het is naast lekker warm niet weg te denken in de mode. Heb je het juist snel warm? Kies van voor een col zonder mouwen. Dan kun je wel nog steeds items met een dieper decolleté dragen op wat dagelijksere gelegenheden.

Lange jurk

Vooral eentje die lekker los valt. Heerlijk voor in de zomer, extra vrouwelijk en chique. Maar dat is niet de reden waarom het een must-have voor jouw capsule wardrobe is. De reden daarvoor is dat de combinatiemogelijkheden eindeloos zijn. Doe er een panty en coltrui onder in de winter, een trui overheen of een toffe blazer bij en je hebt alweer vier setjes met de lange jurk.

(Lichte) jeans

Een spijkerbroek is niet weg te denken in het modebeeld. Eigenlijk kan dit kledingstuk áltijd. Waarom ik een lichte aanraad? Deze zorgt voor een groot contract met je zwarte blazer, coltrui en boots. Hierdoor valt het ‘basic-item’ alsnog op en zorgt het voor een hele andere feel van jouw outfit.

Graphic Tee

Van dit item ben ik afgelopen zomer echt fan geworden. Ga voor zo’n lekker oversized wit T-shirt met iets van een grafische print erop. Dit kan je oneindig combineren door in je broek te stoppen, over een short te dragen of op te knopen én je kan het zelfs achterstevoren dragen waardoor je een soort van extra shirt hebt.

Blouse met print

Veel mensen die over een capsule wardrobe praten, zweren bij een witte blouse. Maar ik zou aanraden om voor een blouse te gaan met iets een print. Daardoor is het namelijk gemakkelijker het te combineren, namelijk met de basiskleur en de kleur van de print. Heel leuk om in de winter te dragen onder een sweater of spencer en in de zomer: gebruik het als vest of jasje.

Sweater

Dit is denk ik wel de favoriet van de must-haves voor mij in de winter. Ga voor een kleur die bij je past zodat jij je er echt lekker in voelt. Als je voor een wat lagere hals kiest, kun je dit item altijd in de écht koude dagen nog combineren met een coltrui of blouse. Je blazer eroverheen kan natuurlijk ook, dit maakt de look iets netter.

Donkere pantalon 

Zo’n broek waar je naar grijpt als je wat netter wilt zijn dan de gewone spijkerbroek blouse look: een donkere pantalon. Superhandig om in jouw capsule wardrobe te hebben. Persoonlijk vind ik het mooiste als deze te combineren is met jouw blazer en schoenen en zal ik voor zwart gaan. Maar er zijn ook ontzettend mooie donkerblauwe of -bruine te vinden.

Spijker short

Een echt zomer item maar dat maakt het niet minder belangrijk in de capsule wardrobe. Denim is zo fijn te combineren en áltijd goed op het moment dat je een korte broek aan kan. Ga voor net een andere kleur dan je lange jeans want dan heb je meer afwisseling gevoel. En wil je jouw short wat vaker dragen? Doe dit dan eens onder je losse jurk, dan valt het niet op maar heb je wel extra zakken en zakt jouw panty niet af!

Dit waren de 10 Must-haves voor jouw capsule wardrobe maar vergeet ook zeker niet te shoppen in de gaderobe van jouw partner als je die hebt. Want mannenkleding dragen als vrouw levert ook weer nieuwe looks op of doe mee met de combinatie uitdagingen op mijn Instagram

Blog Pre-Owned by Roos

 

Leave a Comment

0