Tien tips om jouw verkopen op Vinted te laten stijgen

Tien tips om jouw verkopen op Vinted te laten stijgen.

Vinted, wie kent het platform niet? Ondertussen de meest gebruikte website om de kleding die jij niet meer draagt door te verkopen. “Draag je het niet, verkoop het dan” is hun slogan waarmee ik het 100% eens ben. Via deze blog wil ik je helpen om jouw verkopen te laten groeien.

Zelf verkoop ik ondertussen al drie jaar via het platform en heb ik een hoop succesvolle verkopen gehad. Natuurlijk zijn er ook een aantal items die ik niet verkocht kreeg, maar daar leer je weer van! Zo heb ik een mooi lijstje gemaakt met tien tips om jouw verkopen op Vinted te laten stijgen.

1. Stel zoveel mogelijk verzendmogelijkheden in

Wanneer je gaat verkopen op Vinted kun je gebruik maken van zeven verschillende verzendmethoden. Jouw klant gaat het heel erg waarderen als hij/zij hier keuze heeft. Daarom raad ik aan om er zoveel mogelijk in te stellen. Let hierbij op twee dingen: bij sommige methodes (bijvoorbeeld Mondial Relay) moet je het label printen, dus zet dit alleen aan als je daar de mogelijkheid voor hebt. Daarnaast moet je het pakketje naar een punt brengen waar het weer opgehaald wordt door de pakketdienst. Ook wel handig dat deze in de buurt is. Dit kun je gemakkelijk via Google vinden, dus check het even voordat je het aan zet.

2. Foto’s waarbij de kleding gedragen wordt, verkopen het beste

Jouw klanten willen graag zien hoe een item valt, dat is lastiger op een hanger dan wanneer iemand het draagt. Je kan hierbij kiezen om alleen jouw lichaam te fotograferen zodat je niet herkenbaar op de foto hoeft, mocht je dit niet willen. Als je daar echt een goede reden voor hebt denk ik prima. Maar ik wil wel even laten weten dat herkenning voor jouw verkopen op Vinted voordelen heeft. Iemand die jouw leuke uitstraling al vaker heeft gezien, zal eerder op een item van jou klikken dan wanneer ze dat item bij iemand ziet die ze niet herkent. Het is dus het overwegen waard.

3. Maak lichte foto’s maar zorg voor een realistische kleur van het item

Nog wat tips over de foto’s die je op Vinted gaat uploaden: kies een lichte kleur achtergrond en maak de foto’s overdag. Gebruik geen flitsers of lampen, want dit maakt de foto’s een stuk onduidelijker. Kies een moment overdag in een mooi licht hoekje van het huis. Je kunt er dan nog altijd voor kiezen om een filter toe te voegen, máár: het is super vervelend als je een item binnenkrijgt en dit niet de kleur is die je verwacht. Let er dus heel goed op wat de filter doet met de kleur van het item.

4. Upload jouw items in delen

Helaas kan ik kan je niet vertellen, zoals bij Instagram of andere sociale media, wat het beste tijdstip of de ideale dag is. Maar één tip over het uploaden van jouw items kan ik zeker geven. Namelijk verdeel het. Ga niet de ene dag 200 items uploaden en dan een tijd niks van je laten horen. Verdeel dit lekker over de week of maand. Je volgers krijgen hier namelijk een melding van en daarmee spring je elke keer weer bij hen in gedachten om even jouw account te gaan checken.

5. Zorg voor een goed beschrijvende titel

Naast het lekker scrollen op Vinted, word er veel gebruik gemaakt van de zoekbalk. Wanneer iemand iets gericht zoekt wat jij verkoopt, wil je natuurlijk dat die klant bij jou terecht komt. Jouw potentiële klant kan jouw vinden door alle informatie die jij bij het product neerzet. Zorg dus voor een duidelijke beschrijvende titel maar ook het goed invullen van de maat en kleur, daar kunnen ze namelijk ook op filteren.

6. Rond je prijzen niet af

Een psychologisch dingetje wat je bij allerlei webshops ziet en ook aan te raden is bij verkopen op Vinted. Verkoop jouw item niet voor € 15,00 maar €14,99 of €14,95. Hierdoor lijkt het goedkoper en zal iemand eerder een aankoop doen. Bereid je ook voor op onderhandelen via Vinted, veel mensen doen een bod om het item voor (veel) minder te kunnen kopen. Probeer hier samen uit te komen, werkt goed voor tip negen.

7. Noteer afmetingen bij jouw beschrijving

Op Vinted krijg ik vaak de vraag hoelang een broek is of hoe hoog de hak. Om jezelf tijd te besparen en de klant die het niet wilt vragen te helpen, kun je deze afmetingen het beste van tevoren al bij jouw beschrijving toevoegen. Zo voorkom je dat iemand die het ‘s ochtends heeft gevraagd en jij ‘s avonds na je werk pas kan beantwoorden, al een ander item heeft gekocht.

8. Zet je woonplaats op jouw profiel

Naast het zoeken op een specifiek item, zoeken veel Vinted gebruikers ook op woonplaats. Dit doet vooral de duurzame achterban, zodat er geen CO2-uitstoot verspilt hoeft te worden. Maar het is ook voordelig natuurlijk om geen verzendkosten te hoeven betalen. Jouw volledige adres is niet zichtbaar op Vinted. Maar wel het dorp/stad waar je woont. Hierdoor is het dus wel mogelijk dat mensen het bij jou thuis willen komen ophalen. Denk hier voor jezelf bij na of je daarvoor openstaat.

Tien tips om jouw verkopen op Vinted te laten stijgen

9. Krijg goede reviews

Net onder jouw profiel naam zie jij (en jouw potentiële klanten) een aantal ingekleurde sterren. Dit wordt ingevuld op basis van de beoordeling, die klanten hebben achtergelaten. Hoe meer sterren, hoe betrouwbaarder je bent. Bij Vinted krijg je een automatische review als de verkoop is geslaagd. Maar échte ervaringen zorgen voor veel meer vertrouwen. Je wilt dus jouw klanten aansporen om een review achter te laten door bijvoorbeeld snelle verzending en vriendelijk contact. Laat een berichtje achter wanneer je het gaat versturen bijvoorbeeld of doe wat extra’s bij jouw bestelling.

10. Neem er echt de tijd voor

Denk niet dat je even snel flink kan verkopen via Vinted. Het kost tijd om de items mooi te fotograferen. Maar er komt nog meer bij kijken: het uploaden, vragen beantwoorden en de pakketjes opsturen. Doe het dus alleen als je hier tijd in kunt stoppen. Want tijd en liefde is zeker iets wat jouw Vinted verkopen doet laten stijgen. Mocht je hier geen tijd voor hebben, kan je jouw kleding beter inbrengen bij een consignatiewinkel. Wil je dat bij Pre-Owned doen? Lees hier hoe je inbrenger kan worden. 

Blog Pre-Owned by Roos

Showing 5 comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

0