HOW TO: Vinted verkopen, stap voor stap

HOW TO: Vinted verkopen, stap voor stap.

Ben jij klaar met jouw overvolle kledingkast? Grote kans dat je wat van de items die jij niet meer draagt, wilt gaan verkopen via Vinted. Een enorm tweedehands kleding platform die het erg veilig en gemakkelijk heeft gemaakt om jouw kleding een tweede leven te geven. Deze blog legt je stap voor stap uit hoe je jouw Vinted account opzet en je eerste verkopen een feit worden.

Een account maken

De eerste stap natuurlijk. Je gaat naar de website en klikt op ‘begin met verkopen’ en dan onderaan registreren. Dan wordt er gevraagd naar een gebruikersnaam. Denk hier echt even over na. Dit is namelijk hoe mensen jou kunnen vinden. Kies iets wat niet te ingewikkeld is, want je kan het niet aanpassen.

Daarna vragen ze naar jouw e-mailadres en een wachtwoord. Kies een e-mail waar je bij kunt, want hier moet je nog een keer bevestigen dat je het account aanmaakt. En later krijg je hier ook mailtjes op als klanten vragen stellen, je een bod hebt ontvangen, iets verkocht of het verzendlabel wat je kan gebruiken.

Je vraagt dan naar de verificatiecode, die ontvang je op de mail. Vul deze in op de pagina van jouw account.

Account instellen

Na het invullen van de verificatiecode beland je op de pagina om een item te verkopen. Mijn advies is om als tweede stap je accountinstellingen aan te passen in plaats van meteen een item online te gooien. Deze instellingen kun je aanpassen door op het rondje naast de ‘verkoop nu’ button te klikken. Dan komt er ‘Mijn instellingen’ tevoorschijn. Klik daar op.

HOW TO: Vinted verkopen, stap voor stap.

Dan kun je een foto selecteren. Ik raad dit aan omdat dit betrouwbaarheid oplevert. Daarna kun je iets over jezelf schrijven. Handig om hierin te zetten: hoelang je bent en welke maat je normaal draagt. Maar bijvoorbeeld ook als je bepaalde merken veel verkoopt, kun je dit erbij zetten. Dan kun je instellen dat je woonplek wel of niet zichtbaar is op jouw profiel. Ik raad wederom aan om dit wel zichtbaar te hebben.

HOW TO: Vinted verkopen, stap voor stap.

Links bij mijn instellingen heb je nu alle profielgegevens ingevuld. Maar we gaan nog even een stap door. Het is belangrijk dat je ook jouw accountinstellingen invult maar vooral ook verzending, betalingen en bundelkorting. Bij verzending kun je kiezen uit welke bedrijven jouw klant kan kiezen. Zet deze dus alleen aan als je een inleverpunt in de buurt hebt. Vul ook jouw eigen adres hierin. Mocht er een pakketje retour komen, raak je het niet kwijt.

Bij betalingen kun jij jouw eigen rekeningnummer invullen. Als je items hebt verkocht, komt het in jouw portemonnee. Je kan dit saldo gebruiken om items van te kopen op Vinted voor jezelf. Maar je kunt het ook laten uit betalen. Het gaat dan naar het rekeningnummer wat je hier hebt ingevuld.

Ik schreef ook een blog om jouw Vinted verkopen te laten stijgen. Hier lees je mijn tien tips er staat bijvoorbeeld meer in over bundelkorting, uitleg waarom jij jouw woonplaats wilt aangeven, wat voor een foto’s goed werken etc.

Items uploaden

Als je al deze instellingen goed hebt gezet, is het tijd om kledingstukken online te gaan zetten. Ik ga er even vanuit dat je al foto’s hebt gemaakt van het kledingstuk. Dan is het tijd om op de knop ‘verkoop nu’ te klikken. Hierin begeleid Vinted je erg goed. Dus om deze blog niet te lang te maken, ga ik hier nu niet dieper op in.

Mocht je wel interesse hebben in een blog over hoe je items uploadt, laat het even weten in de comments.

Pre-Owned by Roos blog

Showing 1 comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

0