Vergeet deze 10 dingen niet als je op de markt staat

Vergeet deze 10 dingen niet als je op de markt staat.

Of je nu op de markt staat om van je oude spullen af te kopen voor een prikkie. Of juist de mooiste antieke spullen hebt. Misschien sta je er om de opbrengst aan een goed doel te geven. De reden maakt niet uit. Maar wat je mee moet nemen, blijft in alle gevallen hetzelfde. Het is in willekeurige volgorde het is belangrijk dat je deze 10 dingen allemaal niet vergeet als je op de markt staat.

1. Fanny pack

Voor mij is dit echt een uitkomst: Een tasje die je gewoon om je heupen kunt dragen. Staat ook nog eens leuk bij je outfit maar is ook ideaal voor op de markt. Hier kan je bijvoorbeeld jouw wisselgeld in doen, of sleuteltje van een geldkistje. Maar ook je telefoon en huissleutels zo heb je jouw waardevolle spullen altijd veilig bij je. Ook als je even een toilet gaat bezoeken of een warm koffietje gaat halen.

2. Wisselgeld

Ben goed voorbereid met jouw wisselgeld. Mensen komen vaak met grote briefjes betalen terwijl jouw item misschien onder de 10 euro zit. Vooral in het begin is dit omdat het dan het geld is wat zo uit de automaat komt. Aan het eind van de markt wil je natuurlijk nog steeds genoeg wisselgeld hebben voor degene die dan een aankoop doet. Zorg dus voor goed afwisselende briefjes. Maar laat 5 centjes bijvoorbeeld thuis, meestal gaat het namelijk over ronde bedragen op een markt.

3. Eten/Drinken

Persoonlijk vind ik het zonde om het geld dat je verdient op de markt weer uit te geven aan eten en drinken. Een warm kopje koffie is natuurlijk nooit verkeerd. Maar neem lekker je eigen lunch mee.

Vergeet deze 10 dingen niet als je op de markt staat

4. Tasjes

Wat ook handig is dat je niet vergeet als je op de markt staat, is één of meerdere plastic tasjes. Eentje om jouw eigen afval in te kunnen doen zodat je niet bij jouw kraam weg hoeft om wat weg te gooien. En eventueel meerdere om uit te delen aan de mensen die iets bij je kopen.

5. Stoel 

Niet bij elke markt krijg je een stoel bij jouw kraam. Dus check goed of deze voor je beschikbaar is. Want de hele dag staan, is geen pretje: geloof mij! Een klapstoeltje is superhandig mee te nemen en neemt weinig plek in. Dus als je ruimte hebt om er ook een voor je gezelschap mee te nemen, doe dat! Anders kan je natuurlijk afwisselen met één stoel.

6. Een extra trui of vest 

Het kan soms erg koud worden in zalen waar een markt wordt georganiseerd. Of als je buitenstaat. Daarom is de key om laagjes te creëren. Dit heeft twee voordelen: je kunt gemakkelijk wat uittrekken op het moment dat je het warm hebt. Of het houd je extra goed warm wanneer je in een koude zaal staat.

7. Stiften en papier

Om duidelijk te maken dat er bepaalde acties zijn zoals een mand voor kleine hebben dingetjes voor €1,- of drie shirts voor €15,- is het leuk en handig om dit met een dikke stift op een papiertje te communiceren. Zo zien mensen van veraf dat ze voor koopjes bij jou moeten zijn.

8. Touw en plakband

Om jouw geschreven acties leuk te kunnen demonstreren op de markt, is het handig om touw en/of plakband mee te nemen. Zo kun je de papiertjes bevestigen op een goed zichtbare plek. Vergeet ook niet een schaar om het af te knippen.

Vergeet deze 10 dingen niet als je op de markt staat

9. Spiegel

Ik verkoop altijd kleding op de markt. Wat dan ook handig is dat je niet vergeet als je op de markt staat, is een spiegel. Mensen willen toch graag zien wat ze passen en hoe dit staat. Dus als je nog een (oude) spiegel thuis hebt die je handig mee kan nemen, zeker doen. Anders kun je aanbieden een foto te maken met je telefoon.

10. Kledinghangers

Uitgehangen kleding verkoopt ook het beste als je op de markt staat. Neem er wat mee uit jouw kledingkast en hang deze aan de tafel. Soms is er zelfs een balk of touw boven de kraam waar je de items aan kunt hangen. Dus ik zal je aanraden deze mee te nemen. Maak gebruik van laagjes zodat je veel items kunt showen en leuke inspiratie kan bieden met setjes. Je kunt eventueel ook een blaadje met prijs door de hanger heen prikken.

Nu ben je helemaal klaar om lekker te gaan verkopen en goed voorbereid naar de markt de vertrekken. Ik wens je ontzettend veel plezier op de markt. Verkoop je jouw kleding liever online? Dan is de blog ‘Tien tips om jouw verkopen op Vinted te laten stijgen” een aanrader!

Blog Pre-Owned by Roos

 

Showing 1 comments

Leave a Comment

0