Items uploaden Vinted in 10 stappen

Items uploaden Vinted in 10 stappen

Wil je op Vinted kleding verkopen? Dan raad ik je aan om eerst je account goed in te stellen. Hierover kun je lezen in mijn eerdere blog: HOW TO: Vinted verkopen, stap voor stap.

Wanneer de instellingen helemaal goed staan, kun je items gaan uploaden. In deze blog leg ik in 10 stappen uit hoe je kunt starten met kleding op Vinted verkopen. Als je items gaat uploaden, houd dan rekening met deze tips voor het succesvol verkopen op Vinted.

1. Foto’s toevoegen

Eerst klik je op de knop ‘verkoop nu’ dan voeg je de foto’s toe. Ik ga er vanuit de al foto’s hebt gemaakt zijn. Maar nog kort mijn advies: maak minimaal een foto van de voorkant, een van dichterbij zodat je de print of tekst goed kunt zien en een foto van de achterkant. Daarnaast is goed licht erg belangrijk.

2. Titel & beschrijving

Kies voor een goed beschrijvende titel. ‘Leuk hemdje’ is niet genoeg. Ga voor: ‘Zwart wit geprint hemdje met spaghetti bandjes’. Voeg ook een beschrijving toe, hierin staat vaak iets over de staat van het item of afmetingen.

3. Categorie

Het is verplicht om een categorie te kiezen. Kies zorgvuldig, want mensen gebruiken dit als filter. Voor het hemdje met spaghetti bandjes, kun je specifiek de categorie Spaghettitop kiezen. Maar bij spijkerbroeken kun je ook selecteren op fit.

4. Merk en maat

Dan de merknaam en de maat invoeren. Heb je een item met de maat M/L bijvoorbeeld? Kies dan voor de grootste maat en zet M/L in de beschrijving. Zo werkt dit ook met lengtematen van jeans. Kies niet te snel voor overige maten maar kies iets vergelijkbaars en zet de specifieke maat in je beschrijving.

5. Afmetingen

Je kunt ook afmetingen invoeren omdat maten per merk nog wel eens verschillen, is het voor de klant super fijn als dit is ingevuld. Je kunt hier alleen een getal invoeren voor de schouderbreedte en lengte van het item.

6. Staat

Wees eerlijk over de staat van het item. Is het echt maar één keer gedragen, kun je nog wel invoeren ‘nieuw zonder kaartje’ maar klanten zijn kritisch en je wilt geen negatieve reviews. Dus geef niet te snel aan dat een item nieuw is. Houd ook rekening met de staat van het item bij de vraagprijs.

7. Kleur en materiaal

Maar voordat je de prijs invult, moet je nog kleuren en materiaal kiezen. Je kunt maximaal 2 kleuren kiezen. Heeft een item een print met ontzettend veel kleuren, is er een optie ‘meerkleurig’ kies daarvoor in combinatie met de meest aanwezige kleur. Voor het materiaal is er een keuze menu. Check het materialenlabel van je item, is die niet meer aanwezig? Voer dan niks in maar voeg bij de beschrijving bijvoorbeeld in: soepele synthetische stof.

8. Prijs

Het belangrijk om een reële prijs te hanteren. Vinted geeft in sommige gevallen een richtprijs aan als je vorige stappen goed hebt doorlopen. Het is slim om daar rekening mee te houden. Daarnaast raad ik aan om de prijzen niet af te ronden maar met x,99 of x,95 te werken. Sta er ook niet raar van te kijken als iemand een bod doet op jouw item.

9. Pakketformaat

Tijdens het uploaden van jouw items moet je een pakketformaat selecteren. Het is belangrijk voor jou(w klant) dat je dit juist doet. Het formaat klein moet door de brievenbus passen en mag maximaal 0,5 kg wegen. Middel is de volgende optie, maximaal 1 kg. Het formaat groot heeft een maximaal gewicht van 2 kg. De afmetingen verschillen per verzender, deze kun je zien als je het pakketformaat selecteert onder het kopje ‘bekijk afmetingen en compensaties.’ Als je dit niet juist invult, kan het pakket niet verstuurd worden of worden er extra kosten doorberekent. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

10. Toevoegen

Dan is het tijd om jouw item daadwerkelijk te uploaden door op de knop toevoegen te klikken. De ervaring leert dat items die je uploadt wanneer er veel mensen actief zijn op Vinted het beste werkt. Er is niet een specifieke dag of tijd die ik je kan geven. Maar items die je in de avond of het weekend toevoegt, krijgen vaak meer views.

Pre-Owned by Roos blog

Leave a Comment

0