HOW TO: Kleding verkopen bij Pre-Owned

HOW TO: Kleding verkopen bij Pre-Owned.

Steeds vaker krijg ik de vraag ‘als ik via Pre-Owned kleding wil verkopen, hoe werkt dat dan?’ Dus ik dacht: dit wordt de volgende How to blogpost. Als jij jouw kast gaat opruimen dan zitten er altijd items bij waarvan je lastig afscheid kan nemen. Een duur item dat je nog maar één keer hebt gedragen, laat je hangen omdat het zo zonde is van het geld. Herkenbaar?

Pre-Owned is een consignatiewinkel zoals ze dat noemen. Wat betekent dat wij jouw kleding verkopen. Dit bespaart je veel tijd, moeite en je kunt er alsnog geld mee verdienen. Nog belangrijker: je zorgt ervoor dat jouw kleding niet op de afvalberg beland.

Wat mag er ingebracht worden?

Laat ik beginnen met wat ik aanneem: schone dames- en herenkleding die nog goed genoeg is voor een tweede ronde. Merkkleding, vintage of niet dat maakt niet uit. Alles is welkom. Het enige wat ik hier niet van aanneem zijn basics. Dus effen zwarte, witte of gekleurde tops. Daarnaast verkoop ik ook schoenen voor je. Zwembroeken, badpakken, bikini’s, sportkleding, skikleding en jassen zijn ook welkom. Dus eigenlijk vrijwel alles maar nog even een lijstje van wat ik niet verkoop:

  • Haaraccessoires
  • Merken: Primark en Shein
  • Onderbroeken
  • Riemen
  • Sieraden
  • Sjaals
  • Sokken
  • Sportkleding

Hoe kan ik kleding inbrengen?

Om te laten weten dat je wilt inbrengen, kun je op de pagina kleding inbrengen onderaan het formulier invullen. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Maar stuur me gerust een berichtje op Instagram of mail naar hello@preownedbyroos.nl

Wanneer je in de buurt van Haarlem woont maken we een afspraak om het te kunnen inbrengen. Mocht dit niet zo zijn, gaan we voor een creatieve oplossing. Soms houdt dit in dat je het bij een bekende van mij kunt inleveren, ik langskom als ik in de buurt ben of dat je het moet opsturen.

Donatie of Consignatie

Wanneer je wilt dat Pre-Owned jouw kleding gaat verkopen, heb je twee keuzes: je kan het doneren of een consignatie overeenkomst aangaan.

Donatie betekent dat je de kleding doneert aan Pre-Owned omdat je wilt dat het een goede plek krijgt en een duurzame weg aflegt. Je ontvangt dus geen geld op het moment dat de items verkocht zijn. Als je het leuk vindt, houd ik je op de hoogte van wat er verkocht wordt. Maar je hebt geen zeggenschap meer over de kleding. Veel mensen kiezen dit omdat ze gewoon blij zijn van hun overtollige kleding af te zijn en willen bijdragen aan het verminderen van de afvalberg textiel.

Consignatie betekent dat je 30% van de verkoopprijs exclusief btw ontvangt als het item wordt verkocht. De uitbetaling vindt elk kwartaal plaats. Maar wil je tussendoor ook geld ontvangen? Dan kan dat natuurlijk ook. Je krijgt dus niet van tevoren geld voor het kleding verkopen. Het kan ook zijn dat er items niet verkocht worden. Vooraf in de consignatieovereenkomst kan je beslissen wat er met die items gebeurt: je krijgt ze terug of ik geef ze weg aan Tactus. Waar mensen (vaak met weinig kleding) aan een nieuw leven beginnen.

Als je na het lezen van deze blog nog met een vraag zit, schroom niet om die te stellen.

 

Blog Pre-Owned by Roos

 

Leave a Comment

0