5 Excuses om geen opruimcoach te nemen

5 Excuses om geen opruimcoach te nemen.

5 Excuses om geen opruimcoach te nemen. Je vraagt je misschien af waarom ik dit deel als opruimcoach? Omdat ik heel goed begrijp dat er weerstand komt op het moment dat je leest wat ik doe. Jouw brein is heel goed in je overtuigen dat je iets niet nodig hebt waarvan je nog niet precies weet wat het gaat opbrengen.

Bijna iedereen die ik vertel wat ik doe zegt: “Oh, je moet ook echt eens bij mij langskomen! Jouw hulp kan ik wel gebruiken.” Maar lang niet al die dames worden klant bij mij. Dat is ook helemaal oké maar bij een aantal excuses gaan mijn alarmbellen rinkelen. Want denk je dit? Dan houd je jezelf voor de gek. Sorry but it’s the truth.

1. Dat kan ik zelf wel.

Ik ga hier zeker niet zeggen dat je niet kunt opruimen. Maar vaak is het een tijdelijke oplossing waarbij je jezelf gemakkelijk kan overtuigen van de keuze om iets toch te houden. Bijvoorbeeld wat emotionele waarde heeft. Dat heb je al vaak genoeg geprobeerd en heeft nog niet veel opgeleverd! Het is superhandig om iemand bij je te hebben die je even een spiegel voor kunt houden. En wat jij écht niet weg wilt gooien, gaat ook niet weg als je een opruimcoach inhuurt.

2. Ze gaat me vast raar vinden.

Dat zou ik nooit denken, ik kom ook van een shopverslaving en ben juist trots dat je hulp vraagt. Veel dames ruimen hun kast al op voordat ik langskom. Een beetje zoals eerst je tandenpoetsen voordat je naar de tandarts gaat. Heel begrijpelijk en ook zeker geen probleem. Maar het is niet een vereiste. Stop je kostbare tijd vooral niet in het netter maken voor mij als opruimcoach. Het is belangrijk om jouw gewoontes te kunnen zien. Dus laten we het lekker samen doen!

3. Zoveel kleding hebben, is eigenlijk wel comfortabel.

Tot je een keuze moet maken voor dat ene event en je eerst door een hele berg niet gedragen kleding heen moet. Je kent het gevoel van ‘ik heb niks om te dragen’ vast wel. Veel kleding hebben is dan ook vaak een schijnveiligheid. Het voelt heel veilig zolang je geen keuze hoeft te maken. Maar spullen vullen geen leegte. Als opruimcoach hoor en zie ik regelmatig dat er nog kledingstukken in de kast liggen die kapot zijn of niet meer passen. Is dat nou echt comfortabel?

4. Ik kan mijn geld veel beter aan andere dingen uitgeven.

Zoals te veel kleding kopen die je nooit draagt? Het inhuren van een opruimcoach is even een investering. De gemiddelde vrouw heeft een bedrag van 2700 aan ongedragen kleding in haar kast hangen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit te verkopen, zo verdien je een stuk van je investering terug. Maar ook leer ik je verschillende combinaties te maken met minder kledingstukken. Zo heb je uiteindelijk minder items in jouw kast nodig wat weer geld bespaard.

5. Daar heb ik geen tijd voor.

Je bespaart juist tijd wanneer je al het ruis uit jouw kledingkast weghaalt. De gemiddelde vrouw staat ‘s ochtends 17 minuten voor haar kledingkast. Met een opgeruimde kledingkast, kan dit veel sneller. Zo heb je de tijd van een rust in je kast – thuissessie snel terugverdient.

Ben jij klaar om jouw excuses overboord te gooien? Stuur me gerust een mail op hello@preownedbyroos.nl.

Blog Pre-Owned by Roos

Leave a Comment

0