10 Beste kringloop kleding tips

10 Beste kringloop kleding tips.

Yesss, je hebt een opgeruimde kledingkast! Maar ook daar gaat wel eens wat kapot of wil je een toevoeging bij toch? Het liefst op een duurzame manier, dat kan geregeld worden. De kringloop is daar een geweldige plek voor.

Ik ben volledig overgestapt op tweedehands kleding en het minimaliseren van mijn kledingkast en spullen trouwens. In plaats van massale vervuilende opties die snel kapotgaan en voor chaos in mijn kast zorgen. Je verlaagt je impact hier enorm mee.

Maar ik krijg vaak de vraag in mijn inbox: “Hoe kan je zo een gevarieerde kledingkast hebben als je minder koopt en altijd tweedehands?” Nou ik zou het geheim vertellen met de 10 beste kringloop kleding tips. Bereid je goed voor als je naar de kringloop gaat en neem hier de tijd voor.

1. Trek iets aan dat je lastig vindt te combineren

Doordat je daar iets bij vindt, zal je het vaker gaan dragen en heb je een variatie meer in jouw kledingkast.

2. Trek iets aan waar je iets bij zoekt

Misschien vind je een kledingstuk niet lastig te combineren en weet je in je hoofd wel wat je erbij wilt dragen, alleen mist het nog in jouw kast. Trek dan dit item aan zodat je zeker weet dat je er iets passends bij scoort in de kringloop.

3. Ga niet shoppen in de standaard spijkerbroek en T-shirt combi

 Op jouw spijkerbroek staat bijna alles wat je in de kringloop kan vinden. Maar ook alles wat je in jouw kast hebt hangen. Hier hoef je niks nieuws bij te vinden. Dus als je je focust op variatie, ga dan voor een van bovenstaande opties.

4. Laat je leiden door de kleur die je goed staat 

In de kringloop kan enorm veel kleding zijn wat allemaal door elkaar hangt. Scan daarom de rekken op kleuren die jou goed staan of die je graag draagt. Bekijk die items. Ik hoef zelf niet bij blauw te gaan zoeken, want dat draag ik toch bijna nooit. Bij roze, groen of wit zal je me tegenwoordig veel vaker vinden.

5. Kijk niet alleen bij jouw eigen maat

Echt, dit is zó belangrijk. Er is geen maat vastheid in de kringloop. Een klant van mij trok laatst een broek in maat S aan die haar gegoten zat maar ook een maat 40. En dat in dezelfde winkel. Soms worden mensen geleid door het idee dat ze alleen een maatje S willen dragen. Maar even serieus: niemand ziet aan de buitenkant welke maat het is, alleen dat het je top staat. Dus kijk verder en probeer dit echt uit jouw hoofd te zetten. De maat maakt niks uit en zegt ook echt niks in een kringloop.

6. Ga lekker veel passen

En daarmee bedoel ik niet doelloze items die je al in je kast hebt, maar wel verschillende maten. Dingen die je normaal niet zou pakken maar wel goed staan bij de kleur van het item dat je draagt. Dát zorgt voor variatie, combinatie mogelijkheden. Lekker uit die comfortzone gaan. Als je het niks vindt, hang je het toch gewoon terug?

7. Koop echt niks waar je over twijfelt

Bij alles wat je koopt zou ik zeggen: “bij twijfel, niet doen.” Ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken, dat jouw twijfel aankoop 9 van de 10 keer zorgt voor ongedragen kleding in jouw kast. Stop met miskopen, dat is enorm vervuilend. En doordat je tweedehands koopt, zegt niet dat je oneindig kan kopen. Ook dat is niet duurzaam.

8. Zorg ervoor dat je minimaal 3 momenten kunt bedenken waarop je het kan dragen

Staat dit leuk voor een verjaardag? Boodschappen doen voelt niet overdressed? Maar het is ook mega comfi om erin te werken. Ik noem maar even iets, maar wel goed om je dit af te vragen. Misschien zoek je juist iets voor een speciale gelegenheid. Maar ook dan wil je het daarna kunnen dragen.

9. Ga naar binnen met een doel en wishlist 

Je bent al super lang opzoek naar het perfecte leren jasje. Kom dan alsjeblieft niet thuis met een spijkerjasje want “that will do”. Ga niet onder je wens zitten. Met niks naar huis gaan is nog beter dan een soort van alternatief op iets wat je dolgraag wilt. Want binnenkort kom je wél dat perfecte leren jasje tegen en dan zit je dus met twee jasjes.

10. Neem iets mee naar de kringloop wat je niet meer gebruikt/draagt 

Wat ook altijd helpt is een snelle opruimronde door je huis. Zijn er nog dingen die je niet gebruikt of kleding die je niet draagt? Daar kun je de kringloop blij mee maken. Dit zorgt ervoor dat je niet telkens meer spullen in je huis hebt maar dat het rustig blijft. Je kunt het zien als een soort van ruilen. Heb je twee items ingeleverd? Kom dan niet met 10 nieuwe thuis.

Dit waren de 10 beste kringloop kleding tips. Geniet van jouw volgende bezoek maar doe dit verstandig! Overconsumptie is nog steeds een groter probleem dan het kopen van af en toe iets nieuws.

Nog even een reminder nodig over hoe je jouw kledingkast opgeruimd houdt? Lees dan de blog: “Hoe houd ik mijn kledingkast opgeruimd?”

Blog Pre-Owned by Roos

Showing 1 comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

0