5 tips voor Vinted verzending

5 tips voor Vinted verzending.

Wil je succesvol verkopen op Vinted? Gebruik dan deze 5 tips voor Vinted verzending. Want het verzenden van jouw verkopen is ook een belangrijk onderdeel. Klanten houden van snelle en nette verzending en brede keuze. Als ervaren tweedehands kleding verkoopster heb ik deze tips verzameld. Omdat ik je graag wil aanmoedigen kleding die je niet draagt, een nieuwe kans te geven.

Correcte afmetingen

Bij het uploaden van jouw Vinted items, kun je een verpakkingsformaat selecteren. Kies hier de juiste. Want als jouw pakketje te groot is, wordt het vaak retour gestuurd. Je hoeft gelukkig dit niet per kledingstuk te onthouden want het formaat wordt nog eens bij jouw verzendlabel genoemd. Maar doe het dus ook in een doos of tas met de juiste afmetingen. Deze verschillen per verzender: dus blijf checken voor verzending.

Duurzame verpakking

Bewaar en verzamel verpakkingsmateriaal van jouw eigen online bestellingen. Of vraag eens rond bij bekenden of zij het voor je willen bewaren. Verkopen op Vinted gebeurt vaak voor kleine prijsjes, het is dan extra zonde als je nieuwe verpakkingen gaat kopen. Daarnaast zit een groot deel van de bezoekers op Vinted vanwege duurzaamheidsredenen dus hergebruikte verpakking worden alleen maar aangemoedigd.

Extraatje

Wanneer je iets via mijn Vinted besteld, krijg je er altijd een extraatje bij. Dit benoemen veel klanten van mij in hun review. Neem iets wat voor jou werkt en bij jou past, het hoeft helemaal niks groots te zijn of iets wat je nieuw hebt gekocht. Maar het geeft net even een persoonlijke touch.

Juiste mogelijkheden

Er zijn verschillende verzenders aangesloten op het Vinted platform. Bij aankoop kan de klant kan kiezen welke zij willen selecteren. Daarvan wordt een verzendlabel gemaakt en van jou verwacht dat je het daarmee opstuurt. Is er dus bijvoorbeeld geen Homerr-punt bij jou in de buurt en heeft de klant die wel gekozen? Dan moet je de aankoop afbreken. Daar is jouw klant niet blij mee dus zorg dat je kijkt welke verzenders er bij jou in de buurt zijn. En houd dit in de gaten, want er verdwijnen nog weleens punten.

Zo snel mogelijk

Bij de meeste Fast Fashion ketens is het voor 22:00 besteld, morgen in huis. Daardoor verwachten klanten bij elke bestelling een bepaalde snelheid. Je hebt maximaal 5 dagen om je Vinted verzending te voldoen, maar wil je echt indruk maken op je klant? Ben dan zo snel mogelijk en laat even weten wanneer je het gaat opsturen in een berichtje.

Dit was alweer de laatste blog in de Vinted tips reeks. Heb je ook de tips over andere instellingen gelezen? Of hoe je items moet uploaden? Je vindt het allemaal op de Pre-Owned by Roos blog pagina.

Pre-Owned by Roos blog

Leave a Comment

0